0032 15 22 80 80    info@bellekens.be

/Modern%20transportbedrijf
Modern transportbedrijf
Internationaal Transport Bellekens & Zonen telt momenteel een aantal Naamloze Vennootschappen. Samen vormen ze het geheel van een modern transportbedrijf met een vloot van meer dan 60 trekkende en 80 getrokken voertuigen. Het totaal aantal werknemers bedraagt ongeveer 80 personen. Tot op heden behield de firma Bellekens & Zonen zijn familiaal karakter.
/Ontstaan%20Bellekens%20Transport
Ontstaan Bellekens Transport
Alreeds in 1938 onstond de voorloper van Transport Bellekens. Zoals zovele transportbedrijven gebeurde de opstart met één enkele vrachtwagen. Tijdens de beginfase werd deze ingezet voor het vervoer van groenten en fruit, kolen en meststoffen.
/Duiven-%20en%20internationaal%20vervoer
Duiven- en internationaal vervoer
In 1950 werd er gestart met het vervoer van duiven. Dit heeft de firma volgehouden tot 1986 waarmee zij bij de grootste duiventransporteurs behoorden. In 1964 is de firma gestart met het internationaal vervoer, voornamelijk naar Duitsland en Frankrijk. Op dat moment reden er meer dan 5 vrachtwagens. Een andere belangrijke stap was in 1975 toen er werd gestart met containervervoer hetgeen de jaren '70 een enorme opmars kende. Reeds 25 vrachtwagens waren er in dienst. In 1986 is er dan gestopt met het duivenvervoer en werden ook de containeractiviteiten verminderd. De opmars in het vervoer per huiftrailer was begonnen.
/Gespecialiseerd%20transporteur
Gespecialiseerd transporteur
Momenteel is Transport Bellekens & Zonen uitgegroeid tot een gespecialiseerd transporteur in het vervoer van volle vrachten. De vervoerde producten zijn veelerlei van verpakte tot onverpakte producten (geen bulk of liquide) en kunnen bestaan uit voedingswaren, veevoederproducten, ADR-producten, ongevaarlijke chemicalien, papier, hout, producten voor warenhuizen, ... om er maar enkele te noemen. Alle goederen die op europaletten staan kunnen geruild worden.

Map - route